נקודות חשובות וטיפים:
יש לשלם למשרד הבריאות, דמי כניסה (בסך 2 חודשי השתתפות של המשפחה) בנוסף להשתתפות החודש הראשון.
האשפוז יתאפשר רק במוסדות בעלי רשיון ואשר עמם הסדרי אשפוז.
גביית התשלום ע"י המדינה, מכל משלם בנפרד (לא במרוכז), תבוצע עד ה-5 בכל חודש.
אם ישתנו לטובה או יורעו אפשרויות התשלום של בני המשפחה בהמשך, ניתן יהיה לפנות לוועדת ערר (באמצעות העובדת הסוציאלית).
גילוי ע"י מב"ר על אי דווח על הטבה משמעותית בהכנסות נחשבת לעבירה, העלולה לגרום לתשלומי קנס רטרואקטיביים מיום מתן הקוד, במקרים מסוימים אף להפסקתו.
המחיר כולל את כל הנדרש לחולה: טיפולי פיזיותרפיה, תרופות שבסל הבריאות, טיטולים, אמבולנסים וכד'.
המוסד המאשפז, אינו רשאי לגבות כל תשלום נוסף מחולה המאושפז במימון מב"ר.
הטיפים רבים ומגוונים, גם אלה שמאחורי הקלעים הופכים את התהליך למדויק ומהיר יותר, הדיוק ברמת הציפיות והחיסכון הכספי הם משמעותיים, בייחוד שכל השירות המקצועי שלנו ניתן ללא תשלום!
מימון על ידי משרד הביטחון
לזכאי משרד הביטחון יינתן מימון לאשפוז במחלקה סיעודית בהתאם לחומר רפואי ולמצבו התפקודי והקוגניטיבי של הזכאי תוך קביעת השתתפות בכל מקרה לגופו.
קוד משרד העבודה והרווחה
מימון השהייה בבית אבות ע"י משרד העבודה והרווחה יינתן לאותם קשישים אשר הוגדרו כזכאים לכך. המימון מתבצע ע"י משרד העבודה והרווחה, העירייה וחלקית ע"י הקשיש וקרוביו מתוך התחשבות ביכולתם ובהתאם להוראות משרד העבודה והרווחה.
גובה ההשתתפות נקבע ע"י דיווח הצהרת הרכוש ומקורות ההכנסה בצירוף מסמכים מתאימים. לשם כך נדרשים הקשישים להגיש תלושי שכר, תלושי פנסיה וקצבת ביטוח לאומי וחסכונות בבנק. החומר יהיה נכון לשלושה חודשים לפני בקשת העזרה. מקצבאות ה-ב. הלאומי יילקחו כ-80% מהכספים למימון השהייה בבית האבות, לקשיש יישארו כ-20% בלבד.
בעוד משרד הבריאות מטפל באוכלוסיה המבוגרת באופן ישיר דרך הלשכות האזוריות, משרד הרווחה מטפל באוכלוסיה זאת, באופן לא ישיר, אלא דרך אגף הרווחה בעירייה, או במועצות המקומיות/האזוריות בכל הארץ. כפי שהוסבר קודם, מב"ר מטפל בסיעודים ותשושי נפש בעוד שברווחה מטפלים באנשים תשושים (לא לטעות, הכוונה לתשושי-גוף לא תשושי-נפש).
הבדלים שכדאי לדעת בין המשרדים:
מב"ר לא מתנגד לאשפוז הדייר עוד בטרם אושר קוד הסיוע, הדייר ובני משפחתו רשאים להיכנס למוסד זה או אחר, לשהות באופן פרטי כמה זמן שירצו או יוכלו מבחינה כספית ואז להתחיל בתהליך הקוד. יתרה מזו, הדייר יכול להיכנס לבית החולים הסיעודי
(או תשוש הנפש) ומקביל להתחיל בתהליך הפעלת הקוד. ישנם מוסדות שמאפשרים לדייר החדש לשלם סכום בהנחה ניכרת, מה שנקרא טרום–קוד, שמשמעו תשלום נמוך המאפשר למשפחה יכולת כניסה מיידית עד לקבלת הקוד בפועל. יש לציין שבגלל סבסוד המוסד לחודש-חודשיים הראשונים, תהיה התחייבות מצד המשפחה להשאיר את הדייר פרק זמן מסוים (נתון למו"מ) אחרי קבלת הקוד, על מנת לכסות סבסוד זה.
משרד הרווחה מתנגד לכל כניסה בכל צורה שהיא של דייר/ת לבית האבות טרם סידור קוד הרווחה (הועדה) ומפסיק את תהליך הנפקת הקוד ברגע הגילוי.
הבדל נוסף בין שני המשרדים הוא באופן התחשיב של המשפחה. במב"ר משתתפים בתשלום הצאצאים של המתאשפז, בעוד שמשרד הרווחה משתף את בני/ בנות הזוג של הצאצא.
להבהרות ולפרטים נוספים: איציק היימן – קו ישיר אלי: 053-570-92-17